neděle 22. března 2015

Kuřecí stehna s batáty a rukolovým salátem

Musím říct, že asi vážně nemám štěstí na koření U Salvátora. O víkendu mají bohužel zavřeno a když jsem se už konečně dohrabala k tomu, že tam skočím po práci, zjistím, že mají celý týden zavřeno. Smolík. Naštěstí jsem ale věděla, že v centru je další obchůdek s kořením, jen asi ne tak poetický jako Salvátor. Teda aspoň co se o něm píše. A tak jsem se dostala ke koření od Antonína. Obchůdek má svoje kouzlo, příjemné prodavačky, nádhernou kasu a velký výběr. Takže asi ostatní weby kecaj, protože mně se tam líbilo. Odešla jsem nakonec se směsí na kuskus, Jalapeno kořením, vanilkou a směsí, co se jmenuje Chimichuri.

A co v takovém chimichuri je? Chimichurri pochází z jižní Ameriky, patří k tzv. salsa verde (může být i červená) a používá se především na grilování masa. A tak jsem se rozhodla, že ho otestuji na kuřeti. A když jižní Amerika, tak rovnou s batáty.

Ingredience:

2 batáty (jsou celkem velké a dají se koupit právě v balení po dvou)
2 červené cibule
2 pariky (například zelená a žlutá, použijete z každé jen půlku, takže ve výsledku je potřeba jen jedna :D)
4 celá kuřecí stehna
Olivový olej
1 lžíce másla
2 lžíce Chimichuri koření od Antonína
Sůl, pepř

Postup:

Pečlivě si omyjte batáty a nakrájejte je (i se slupkou) na drobné kostičky. Poté oloupejte cibuli, nakrájejte na čtvrtky, papriku nakrájejte na kostičky. Zeleninu pak dejte do pekáčku nebo hrnce, co může do trouby. Vše zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a promíchejte. Kuřecí čtvrtky opláchněte a osušte. Důkladně osolte. Do mističky si dejte koření (promněte v rukách, aby se vůně kezky uvolnila) a zalijte olivovým olejem. Touto směsí pečlivě potřete každou čtvrtku a tu poté zabalte do alobalu a dejte na zeleninu v pekáčku. Pečete asi 40 minut na gril programu o 200 stupních. Poté vyndejte kuře z obalu, šťávu z něj nalijte k zelenině a kuře položte na zeleninu a poklaďte ho kousky másla. Pečte ještě deset minut na 250 stupňů pod grilem. A hotovo! My jsme podávali ještě s rukolovým salátkem (rukola, rajčata, parmezán a parmská šunka, zálivka z kapky medu, citrónu, balzamika, soli a pepře).

Takže Buen provecho! Anebo klidně i dobrou chuť :)

Žádné komentáře:

Okomentovat