pátek 27. března 2015

Chilli karbanátky

Nic se vám nechce vymýštet a přesto máte chuť na teplou večeři? Zkuste tyhle karbanátky. Pikantní směs se dá použít i do chilli burger, které tu časem taky přidám. Asi jste si už všimli, že s mletým masem vařím celkem dost receptů. Je to dané i tím, že nabízí obrovské množství variant, které můžete vymyslet a zároveň je práce s ním poměrně rychlá. Aby i z mletého masa byl požitek, nechte si ho ideálně namlít u vašeho řezníka (aspoň budete vědět, co v něm je), popřípadě si ho namelte sami. V krajním případě se v obchodě pečlivě dívejte na etiketu. Doporučuju spíš směsi hovězí, v případě nejvyšší nouze směs s vepřovým. Ale opravdu v nouzi :)
Ingredience:
500g mletého masa
1 vajičko
1 lžíce dijonské hořčice
2 chilli papričky
100 g parmezánu
50 g strouhanky
čerstvé bylinky
sůl, pepř
olivový olej (na osmažení)
Postup:
Mleté maso smíchejte se všemi ingrediencemi a vytvořte menší kuličky, které pak zmáčnete do požadovaného tvaru. Jako bylinky jsem přidala posekané oregano a tymián, chilli papričky jsem nakrájela najemno i se semínky, aby to vše mělo říz. Opečte na pánvi s kapkou oleje. Pokud chcete tyto karbanátky jako večeři, určitě si vystačíte s rukolovým salátkem (chystala jsem ho i u kuřete s batáty - zálivkou na salát popisuji zde) a bagetkou.
Dobrou chuť!