pátek 5. prosince 2014

Spaghetti pomodoro

A vrátíme se zase jednou do Itálie. Na italské kuchyni mi vyhovuje její jednoduchost a rychlost přípravy. Zároveň spousta z těch jednodušších receptů není náročná na rozpočet. A tenhle recept je toho příkladem. Nic náročného, nic drahého, efekt úžasný :)

Doma jsme si tenhle recept oblíbili natolik, že mám v zásobě neustále dvě plechovky loupaných rajčat. Těstoviny a česnek většinou bývají pořád doma, a tak když nás přepadne chuť anebo když se nám nic jiného nechce, dáme si tyhle špagety.

Ingredience:

2 konzervy loupaných rajčat
8 lístků čerstvé bazalky
2 stroužky česneku
trocha olivového oleje
1 balení špaget
sůl a pepř
parmezán na posypání

Postup:

Začněte s omáčkou. Na olivovém oleji si orestujte na plátky nakrájený česnek a přidáme rajčata a lístky bazalky, opepříme a osolíme a necháme provařit na mírném ohni cca 20 minut. Poté omáčku rozmixujeme ručním mixérem a necháme bublat dalších 10 minut. Posledních deseti minut můžeme využít k uvaření těstovit. Servírujeme posypané parmezánem. Kdo má rád, může si ještě na pánvičce před podáváním párkrát promíchnout špagety s omáčkou. Můžete ale prostě a jednoduše špagety omáčkou zalít na talíři :)

Buon appetito!